Dag van de Ondernemer – Vlaams Volksvertegenwoordiger Cathy Coudyser gaat langs bij ’T Werftje in Zeebrugge

Door Cathy Coudyser op 18 november 2022, over deze onderwerpen: Toerisme, Visserij, Ondernemen

Vandaag, 18 november, organiseert UNIZO in samenwerking met de Vlaamse regering en VLAIO al voor de negende keer de Dag van de Ondernemer. Naar jaarlijkse gewoonte gaat Vlaams volksvertegenwoordiger Cathy Coudyser ook dit jaar in op de uitnodiging van UNIZO West-Vlaanderen. Dit jaar knoopt zij het gesprek aan met uitbater Eli Vandersnickt van horecazaak ’T Werftje in Zeebrugge. “Voeling houden met wat leeft op de werkvloer is als beleidsmaker essentieel. ’t Werftje is een dynamische horeca-zaak, gespecialiseerd in alle lekkers van de Noordzee. Ze zijn dan ook niet voor niets een belangrijke ambassadeur voor de visserijsector. Gelet op hun ligging in Zeebrugge zijn ze ook een belangrijke toeristische aanjager. Stof genoeg om over te praten.” aldus Cathy Coudyser.

Vis van (eigen) schip op het bord

Dit jaar staat de Dag van de Ondernemer in het teken van circulariteit en duurzaamheid. 

Als lid van de Commissie Visserij wisselde ik met ‘T Werftje – dat tot ver buiten Zeebrugge gekend staat voor de excellente garnaalkroketten en andere visbereidingen – van gedachten over de vele inspanningen die de Vlaamse visserij de voorbije jaren geleverd heeft om vis op een duurzame manier aan te voeren.

De vis en garnalen die in ’T Werftje op de menu staan worden dagelijks aangeleverd door vissersschip in eigendom van de familie Vandersnickt. 

"’t Werftje speelt voor de visserijsector een belangrijke ambassadeursrol. De duurzaam gevangen vis komt via zijn kookkunsten recht op het bord van de consument.” besluit Coudyser.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is