World Choir Games leverden Vlaanderen ruim 1 miljoen euro op

Door Cathy Coudyser op 9 mei 2022, over deze onderwerpen: Cultuur
Cathy Coudyser

De World Choir Games die eind 2021 in Vlaanderen zijn georganiseerd, hebben voor Vlaanderen 1,09 miljoen euro opgeleverd. Dat blijkt uit een schriftelijke vraag van Vlaams Parlementslid Cathy Coudyser aan minister van Cultuur Jan Jambon.

De World Choir games werden vorig jaar in oktober en november georganiseerd in Vlaanderen. Het zijn de ‘Olympische Spelen voor koren’. De games vonden deels live, deels digitaal plaats. In totaal namen 263 koren deel. Er werden meer dan 22.500 concerten gestreamd.

Extra werkgelegenheid

Cathy Coudyser vroeg bij bij Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon de cijfers op van de return van het evenement. Daaruit blijkt dat deelnemers en bezoekers zo’n 1,5 miljoen euro spendeerden. “In totaal zorgden de World Choir Games voor een boost van bijna 1,09 miljoen euro bruto toegevoegde waarde in de Vlaamse economie. Bijkomend genereerde het evenement ook extra werkgelegenheid in het Vlaams gewest voor 18 personen”, vertelt Cathy.

Bezoekje aan Vlaanderen

"Ik hoop dat de vele deelnemers en supporters die helaas niet fysiek naar Vlaanderen konden afzakken door de digitale voorstelling van de troeven van gaststeden Gent en Antwerpen op de virtual village toch verleid werden om straks een bezoekje aan Vlaanderen te brengen", zegt Coudyser.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is