Begin 2021 kondigde de VRT aan dat vanaf het najaar een nieuwe versie van het iconische tv-programma Vlaanderen Vakantieland op Eén te zien zou zijn. Een reeks bekende en minder bekende Vlamingen leren de Vlaming Vlaanderen vakantieland (her)ontdekken.

Cathy Coudyser: “Toerisme Vlaanderen  haalde het alombekende tv-format opnieuw van onder het stof. Vlaanderen Vakantieland is de locomotief bij uitstek van de marketingcampagne om het binnenlands toerisme aan te zwengelen. Deze campagne is door de Vlaamse overheid in samenspraak met de provinciale toeristische diensten en kunststeden uitgewerkt.”

“Het programma gaf vele Vlamingen en Nederlanders extra inspiratie en tegelijk goesting om leuke toeristische bestemmingen in eigen land te verkennen en op vakantie of daguitstap te gaan in eigen streek. Het aantal binnenlandse aankomsten steeg in 2021 met maar liefst 67%.  De campagne Vlaanderen Vakantieland betekende duidelijk een stevige boost voor het binnenlands toerisme en heeft zijn doel niet gemist. Integendeel”, aldus Coudyser.

Onderwerpen