Toerisme Vlaanderen investeert mee in nog veiligere kustreddingsdienst

Door Cathy Coudyser op 7 juni 2022, over deze onderwerpen: Toerisme

Toerisme Vlaanderen ondersteunt sinds 2020 de kustreddingsdienst met 250.000 euro per jaar. Vandaag hebben de twee partners ook een samenwerkingsakkoord afgesloten tot het einde van deze legislatuur. “Vlaanderen vraagt dat de kustreddingsdienst met deze bijkomende middelen de veiligheid aan de West-Vlaamse kust nog verhoogt, de uniformiteit langsheen heel de kust verzorgt en ook instaat voor meertalige preventie- en sensibiliseringscampagnes.” weet Coudyser die daarover een vraag stelde aan minister van Toerisme Zuhal Demir.

Naast deze financiële ondersteuning vanwege Toerisme Vlaanderen kan de kustreddingsdienst ook rekenen op 113.000 euro vanwege het Vlaams Agentschap voor Maritieme Dienstverlenging en Kust o.a. voor de opleiding van redders. De kustgemeenten leggen 107.000 euro bij en betalen de lonen van de redders. Ook de provincie West-Vlaanderen draagt 250.000 euro bij. “Het is goed dat alle overheden de kustreddingsdienst helpen in hun taak om de veiligheid van inwoners en toeristen te bewaken.Ook private partners zijn vaak geïnteresseerd om aanvullende financiering te bieden.Deze kansen moet de kustreddingsdienst maximaal benutten.” geeft Coudyser nog mee.

Na 2024 zal de samenwerking geëvalueerd worden en op basis daarvan wordt de samenwerking tussen IKWV en Toerisme Vlaanderen verdergezet dan wel bijgestuurd.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is