Sites Eerste Wereldoorlog ontvangen meer toeristen

Door Cathy Coudyser op 10 november 2017, over deze onderwerpen: Toerisme
Tyne Cot Commonwealth War Cemetery in Passendale

In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar ontving de Westhoek in 2017 al tien procent meer toeristen die de slagvelden van de Groote Oorlog bezochten. Onder meer de herdenking van de Slag bij Passchendaele is daarvoor verantwoordelijk. “De promotiecampagnes van Toerisme Vlaanderen missen hun doel duidelijk niet”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Cathy Coudyser.

2016 was een minder jaar voor het herdenkingstoerisme in de Westhoek. Geen verrassende vaststelling, want de nadruk lag toen vooral op de Franse oorlogstheaters aan de Somme en bij Verdun. Ook de aanslagen in Parijs en Brussel hadden een negatieve impact op de bezoekersaantallen.

Nog meer bezoekers in 2018?

Maar 2017 toont dus een positieve trend. En die zal zich in 2018 vermoedelijk doorzetten. Het herdenkingstoerisme wordt immers blijvend gepromoot door Toerisme Vlaanderen. In het slotjaar van de herdenking van de Groote Oorlog wordt gewerkt rond drie grote verhaallijnen: het eindoffensief, de ‘kost’ van de oorlog en verhalen van mensen die de herinnering aan de Groote Oorlog vandaag nog levend houden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is