Platform Vakantieschakel werkt

Door Cathy Coudyser op 6 maart 2018, over deze onderwerpen: Toerisme

Begin juli 2016 lanceerde de minister samen met het agentschap Toerisme Vlaanderen de website 'Vakantieschakel'. Daar kunnen Vlamingen die bepaalde drempels ondervinden om met vakantie te gaan, oplossingen vinden. Ondertussen is ook duidelijk geworden dat dit platform naar behoren werkt. Zo vond het platform in 2017 voor 570 van de in totaal 622 ingekomen vragen een oplossing, zo’n 92 procent dus. Dat blijkt uit een antwoord van minister van Toerisme Ben Weyts op een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Cathy Coudyser.

Van alle vragen die in 2017 gesteld werden op het platform Vakantieschakel had de helft betrekking op ondersteuning tijdens een vakantie. Een concreet voorbeeld is een vrijwilliger die wordt gezocht voor een kind met een autismespectrumstoornis tijdens een inclusief vakantiekamp. Ongeveer één derde van de vragen had betrekking op vragen rond het thema bestemming. Denken we dan voorbeeld aan het vinden van een geschikte vakantieplaats voor een gezin met 4 kinderen waarvan één kind hyper-allergisch is. De overige vragen hebben betrekking op vragen rond kennis & ervaring. Zo zijn mensen bijvoorbeeld vaak op zoek naar hulpmiddelen om met een rolstoel comfortabeler over kasseien of hobbelige wegen te rijden.

Om de globale dienstverlening voor Vlamingen met een vakantiedrempel nog verder te verbeteren, worden binnenkort alle diensten die voorheen gespreid waren, samengebracht in één portaal ‘Iedereen verdient vakantie’. Zo kan iedereen die op zoek is naar een kwalitatieve vakantie of een vorm van ondersteuning, voortaan vlot op één portaal terecht. Het is de intentie om dit platform in de loop van maart operationeel te maken

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is