Ook na herdenkingsperiode veel belangstelling voor herdenkingssites in de Westhoek

Door Cathy Coudyser op 11 november 2019, over deze onderwerpen: Toerisme

Na het grootschalige evenementiële programma rond de eeuwherdenking in 2014-2018 werd gevreesd voor een spectaculaire terugval van het aantal herdenkingstoeristen. Uit voorlopige cijfers van Westtoer blijkt nu dat de herdenkingssites in de Westhoek tijdens de eerste tien maanden van 2019 372.000 bezoekers over de vloer kregen. Ten opzichte van dezelfde periode in 2012, voor de start van de herdenking, komt dit neer op een mooie stijging van 20%. “De afgelopen vier jaar scheerde het herdenkingstoerisme hoge toppen. Pieken in bezoekersaantallen zoals in 2018 liggen weliswaar achter ons maar deze cijfers tonen aan dat de interesse voor de Groote Oorlog blijvend opgewekt is. Voor de horeca en detailhandelszaken in de Westhoek is dat uiteraard een uitstekende zaak”, aldus Cathy Coudyser.

 

Ook de volgende jaren zal Vlaanderen het herdenkingstoerisme in de Westhoek blijven ondersteunen. Het komende jaar staat de Westhoek in het teken van de wederopbouw. Van begin maart tot eind november belichten verscheidene thematische tentoonstellingen en publieksevenementen de heropleving van de regio na de Groote Oorlog. Dit jaarprogramma dat plaatsvindt onder de gezamenlijke noemer “Feniks” (verwijzend naar de vogel die kan herrijzen uit zijn as) kan rekenen op 500.000 euro steun vanwege Toerisme Vlaanderen.

Het volledige Feniks programma dat uitgaat van Westtoer kan geraadpleegd worden via https://www.flandersfields.be/nl/feniks2020 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is