Jong Keukengeweld hot in West-Vlaanderen

Door Cathy Coudyser op 8 november 2019, over deze onderwerpen: Toerisme

De jongerenactie van Jong Keukengeweld lokte de afgelopen maand 24.000 jongeren naar de restaurants van in totaal 64 jeugdige chefs in Vlaanderen. Dat zijn er liefst 3.000 meer dan in dezelfde maand van de vorige editie. Dat maakte Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir afgelopen weekend bekend. Ook 17 beloftevolle West-Vlaamse chefs tekenden in op deze actie en ontvingen tezamen 5303 jonge tafelaars. “Lekker eten kan in West-Vlaanderen aan menige tafel en toog. Jonge chefs kunnen een zetje in de rug zoals dit goed gebruiken om hun zaak te presenteren aan een meer jeugdig cliënteel” aldus Cathy Coudyser.

Jong-Keukengeweld is een jaarlijks terugkerende campagne van Toerisme Vlaanderen en Horeca Vlaanderen die jongeren in Vlaanderen de mogelijkheid biedt om gedurende een vastgelegde periode (telkenmale de maanden oktober en maart) aan een verlaagd tarief kennis te maken met een driegangenmenu bereid door jonge beloftevolle chefs in Vlaanderen. Jongeren kunnen aldus op een zeer laagdrempelige wijze vertrouwd geraken met de Vlaamse topgastronomie. Deze van oorsprong West-Vlaamse campagne is nu aan zijn 11e editie toe en wordt sinds 2011 Vlaanderenbreed uitgerold.

De voorbije maand schoven maar liefst 24.000 jongeren aan tafel bij een van de 64 deelnemende Jong Keukengeweld chefs verspreid in Vlaanderen, goed voor 3.000 extra couverts in vergelijking met de vorige editie. Daarmee stevent deze 11e editie af naar een nieuw record. Met 5303 bookings vindt ook in West-Vlaanderen de jeugd vlotjes de weg naar de tafel van de 17 participerende West-Vlaamse beloftevolle chefs.

In maart volgend jaar kunnen jongeren opnieuw een tafeltje boeken bij dezelfde selectie Jong Keukengeweldchefs.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is