Impuls van € 50.000 voor ‘iedereen verdient vakantie’ in West-Vlaanderen

Door Cathy Coudyser op 9 november 2019, over deze onderwerpen: Toerisme

Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir investeert dit jaar via de impulsoproep ‘Iedereen verdient vakantie’ 444 548 euro in 15 projecten die bijdragen tot het verhogen van de participatie van Vlamingen die het om uiteenlopende redenen moeilijk hebben om op vakantie te gaan. Zo ontvangt Rode Kruishotel vzw 50.000 euro voor een vakantie aanbod op maat van vakantiegangers met jongdementie en hun familie in vakantieverblijf Polderwind te Brugge. “Deze projectoproep draagt bij tot een groter vakantie-aanbod op maat en past aldus perfect binnen de geest van het nieuwe decretale kader ‘iedereen verdient vakantie’ dat alle vakantiedrempels wil verhelpen”, aldus Cathy Coudyser.

 

Vakantie is een recht dat elke Vlaming toekomt. Voor sommige Vlamingen is een vakantie evenwel niet vanzelfsprekend. Uitdagingen van bijvoorbeeld financiële aard of gezondheidsredenen maken het voor sommige Vlamingen moeilijk om op vakantie te gaan. Om ook hun recht op vakantie te garanderen, werd de projectoproep ‘Iedereen verdient vakantie’ gelanceerd.

Dit jaar investeert Toerisme Vlaanderen voor het derde jaar op rij in projectvoorstellen die innovatieve oplossingen aanreiken voor om het even welke drempel die de Vlaming hinderen bij het plannen en realiseren van zijn of haar vakantie.

 

Het bijna half miljoen euro dat voor deze Vlaanderenbrede projectoproep is voorzien zal worden ingezet op de ontwikkeling van een avontuurlijk vrijetijdsaanbod voor mensen met een fysieke beperking, een inclusief en laagdrempelig familie aanbod voor gezinnen met een gezinslid dat autisme heeft, een wandeltraject gericht op herstel voor mensen met een psychosociale problematiek, een aanbod van aangepast busvervoer voor jongvolwassenen met psychische kwetsbaarheid en een vakantie aanbod op maat van gezinnen in armoede met kinderen die geplaatst zijn in een instelling of pleegzorg.

 

“In de provincie West-Vlaanderen zullen aan het Brugse vakantieverblijf Polderwind, uitgebaat door Rode Kruishotel vzw, een aantal infrastructurele aanpassingen gedaan worden.  Daarmee kan een veilige vakantie omgeving gecreëerd worden voor vakantiegasten met jongdementie, hun familie en mantelzorgers. Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir voorziet hiervoor 50.000 euro.” reageert Vlaams parlementslid Cathy Coudyser tevreden. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is