Vakantie is een recht dat elke Vlaming toekomt. Voor sommige Vlamingen is een vakantie evenwel niet vanzelfsprekend. Uitdagingen van bijvoorbeeld financiële aard of gezondheidsredenen maken het voor sommige Vlamingen moeilijk om op vakantie te gaan. Om ook hun recht op vakantie te garanderen, werd de projectoproep ‘Iedereen verdient vakantie’ gelanceerd.

Dit jaar investeert Toerisme Vlaanderen voor het derde jaar op rij in projectvoorstellen die innovatieve oplossingen aanreiken voor om het even welke drempel die de Vlaming hinderen bij het plannen en realiseren van zijn of haar vakantie.

 

Het bijna half miljoen euro dat voor deze Vlaanderenbrede projectoproep is voorzien zal worden ingezet op de ontwikkeling van een avontuurlijk vrijetijdsaanbod voor mensen met een fysieke beperking, een inclusief en laagdrempelig familie aanbod voor gezinnen met een gezinslid dat autisme heeft, een wandeltraject gericht op herstel voor mensen met een psychosociale problematiek, een aanbod van aangepast busvervoer voor jongvolwassenen met psychische kwetsbaarheid en een vakantie aanbod op maat van gezinnen in armoede met kinderen die geplaatst zijn in een instelling of pleegzorg.

 

“In de provincie West-Vlaanderen zullen aan het Brugse vakantieverblijf Polderwind, uitgebaat door Rode Kruishotel vzw, een aantal infrastructurele aanpassingen gedaan worden.  Daarmee kan een veilige vakantie omgeving gecreëerd worden voor vakantiegasten met jongdementie, hun familie en mantelzorgers. Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir voorziet hiervoor 50.000 euro.” reageert Vlaams parlementslid Cathy Coudyser tevreden.