Iedereen verdient vakantie

Door Ben Weyts, Cathy Coudyser op 27 december 2017, over deze onderwerpen: Personen met een beperking, Toerisme, Vakantie, Verandering
Man in rolstoel

Iedereen heeft recht op vakantie, al is dat niet voor elke Vlaming vanzelfsprekend. Soms staat een financiële drempel een deugddoende vakantie in de weg, maar ook op vlak van toegankelijkheid en zorgnoden is er verbetering mogelijk. Met het nieuwe decreet ‘Iedereen verdient vakantie’ wil Vlaanderen daarom een netwerk creëren dat ten dienste staat van de vakantieganger.

Een betere samenwerking tussen alle betrokkenen in de vakantiesector vormt de basis van het decreet.  “We vertrekken vanuit een maatschappelijk verantwoorde visie”, legt Vlaams Parlementslid Cathy Coudyser uit. “Er moet in de eerste plaats een voldoende specifiek aanbod zijn. Maar we maken ook werk van ondersteuning, stimuleren innovatie en hebben oog voor een verdere professionalisering van de sector. Alle organisaties die daar graag haar steentje toe bijdragen – sociaal-toeristische organisaties, maar ook privéondernemers – kunnen een charter ondertekenen en krijgen in ruil een kwaliteitslabel.”

Het nieuwe decreet krijgt de volle steun van Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts: “We doen inspanningen om elke vakantiedrempels weg te werken”, besluit hij. “Op de vakantiebestemming zelf, maar ook bij het dromen over de vakantie, bij de voorbereiding ervan of bij thuiskomst.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is