foto

Jeugdverblijf Del Huzo - Saint Antoine in Koksijde

Grenzend aan de Hoge Blekker in Koksijde, beschikt jeugdverblijf Del Huzo - Saint Antoine over een unieke locatie. Troeven zijn daarnaast zeker ook de familiale aanpak, bijzondere aandacht voor hygiëne en verse, gezonde voeding en een zeer uitgebreid aanbod aan leuke kant-en-klare activiteiten waardoor begeleiders van jeugd- en schoolgroepen maximaal ontlast worden.

JVC Duin en Zee in Oostende

Een betaalbare vakantie voor jeugdgroepen is en blijft ook de corebusiness van JVC Duin en Zee in Oostende. De toegankelijke infrastructuur maakt dat ook jongeren met een fysieke beperking er comfortabel kunnen overnachten. Als trotse partner van het netwerk iedereen verdient vakantie bieden de uitbaters kansengroepen een aanzienlijke korting aan zodat ook zij kunnen genieten van een onvergetelijke vakantie aan zee. Om dit engagement te kunnen nakomen en toch rendabel te zijn, wordt het verblijfcentrum ook opengesteld voor gezinnen en vriendengroepen.

foto

KSA Scarphoutstede in Blankenberge
Laatste stop was bij Lokaal vzw KSA Scarphoutstede in Blankenberge. Gelegen in het provinciedomein Zeebos dat net achter de kustlijn ligt en deels is ingericht als speelbos, vormt het scoutslokaal met zelfkookkeuken in de zomerperiode een zeer budgetvriendelijke uitvalsbasis aan de kust voor jeugdgroepen. Een enthousiaste ploeg van oud-leiding neemt de praktische kant van de verhuur op zich en brengt zo extra geld voor de KSA in het laatje. 

Alle uitbaters benadrukten de unieke meerwaarde van vakantie op de ontwikkeling van kinderen en het recht voor elk kind om eens aan zee te overnachten. En eenmaal je op vakantie aan zee bent geweest, keer je altijd naar de zee terug. Voor lokale besturen aan de kust betekent investeren in jeugdtoerisme dus investeren in het toerisme van de toekomst.