Al 3,5 miljoen euro steun naar West-Vlaamse jeugd- en zorgverblijven

Door Cathy Coudyser op 1 september 2020
Vlaams minister Demir speelt mee met Kazou tijdens een bezoek aan jeugdverblijf De Barkentijn

PERSBERICHT - VLAAMS MINISTER VAN JUSTITIE EN HANDHAVING, OMGEVING, ENERGIE EN TOERISME ZUHAL DEMIR

Al 3,5 miljoen euro steun naar West-Vlaamse jeugd- en zorgverblijven - Vlaams volksvertegenwoordiger Cathy Coudyser, zelf uit West-Vlaanderen reageert:"Ik ben hier heel tevreden mee."

Vlaams minister van toerisme Zuhal Demir heeft via Toerisme Vlaanderen al 3.505.193 euro toegekend aan 7 zorgverblijven en 78 jeugdverblijven in de provincie West-Vlaanderen. Het geld dient om de zorg- en jeugdverblijven in Vlaanderen te ondersteunen zodat ze de coronacrisis zonder al te veel kleerscheuren doorstaan en ook in de toekomst vakanties voor maatschappelijk kwetsbaren mogelijk maken. “Met die middelen geef ik onze toeristische ondernemers een stevige duw in de rug,” zegt minister Demir. “Zij verdienen al onze steun want ondanks deze zeer moeilijke periode maken ze het alsnog mogelijk dat kwetsbare groepen net als iedereen kunnen genieten van een deugddoende vakantie of daguitstap.” In het najaar volgt nog een tweede uitbetalingsronde.

De voorbije maanden waren door de coronamaatregelen bijzonder zwaar voor de toeristische sector. En dat heeft niet alleen gevolgen voor wie van toerisme leeft, maar ook voor wie een vakantie of uitstap maar moeilijk zelf kan financieren of speciale zorg nodig heeft. “Het is voor die mensen dat ik via Toerisme Vlaanderen de nodige middelen heb vrijgemaakt” zegt Demir. “Iedereen verdient vakantie en daar zal corona niks aan veranderen. We blijven sterk inzetten op sociaal toerisme.”

Van 14 maart tot en met 7 juni moesten zorg- en jeugdverblijven en vakantie-organisaties noodgedwongen de deuren sluiten door de lockdown. De steun dient om die moeilijke periode te helpen overbruggen. 7 West-Vlaamse zorgverblijven krijgen samen 1.008.073 euro, 78 West-Vlaamse jeugdverblijven krijgen samen 2.497.120 euro.

“Het doet me deugd om te zien hoe onze toeristische ondernemers zelfs in moeilijke omstandigheden inspanningen leveren om vakantie mogelijk te maken voor kwetsbare mensen,” zegt minister Demir. “Zij verdienen niet alleen een dikke pluim, maar ook de nodige middelen om de rekening te laten kloppen. Daarom zullen onze zorg- en jeugdverblijven ook voor de periode tussen 8 juni en eind augustus op onze steun kunnen rekenen. Toerisme Vlaanderen zal hen hiervoor begin september contacteren.”

Overzicht van de betoelaagde jeugd- en zorgverblijven en vakantie-organisaties: https://www.toerismevlaanderen.be/concrete-steunmaatregelen-voor-toerist...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is