Zomerstage Boerenbond bij 'Hof ter Linde'

Door Cathy Coudyser op 8 september 2020, over deze onderwerpen: Landbouw

Dankzij Boerenbond krijgen parlementsleden jaarlijks de kans om een stap te zetten in de wereld van een actief landbouwbedrijf. Vlaams volksvertegenwoordiger Cathy Coudyser was uitgenodigd op ‘Hof ter Linde’, een innovatief melkveebedrijf in Oedelem. De prachtige locatie, waarin het bedrijf zich bevindt, biedt toeristische troeven die benut worden door het uitbaten van een vakantiewoning.

“De charmante vakantiewoning die voorzien is van alle comfort, zorgt dat vooral Vlaamse toeristen kunnen genieten van de rust, wandelingen en fietstochten in de mooie omgeving van het Brugs Ommeland en daarenboven kennis kunnen maken met de koetjes en kalfjes en het leven op een melkveebedrijf.”, juicht Cathy. Het gastvrije onthaal in combinatie met het nauwe contact tussen de vriendelijke familie en de gasten zorgt voor veel jaarlijks weerkerende gasten. Op die manier slaagt ‘Hof ter Linde’ erin om volwassenen en kinderen het leven op de boerderij te leren kennen.

Het bedrijf van de bedrijfsleiders Geert en Monique De Brabander is een modern melkveebedrijf met zo’n 110 koeien en bijhorend jongvee. De familie koos bewust voor het gebruik van een tweede generatie melkrobot. Deze innovatieve technologie en digitalisering biedt melkveehouders de mogelijkheid om de gezondheid van de dieren en de kwaliteit van de melk steeds te verbeteren.  Daarenboven geeft het de landbouwer meer ruimte voor een sociaal leven. 

Daarnaast kwamen ook volgende onderwerpen aan bod : de corona-crisis, dierenwelzijn en het traceren van gegevens in verband met kwaliteit en voedselveiligheid, de administratieve rompslomp, de toekomst en opleiding van jonge landbouwers en de druk op de landbouwgrond.

“Van harte dank voor de vriendelijke ontvangst en de leerrijke namiddag in de wereld van een innovatief en actief melkveebedrijf met een charmante en gastvrije vakantiewoning. Bedankt ook aan Boerenbond om dit mogelijk te maken. De kennis die voortvloeit uit deze unieke belevenis is van grote waarde.”, besluit Coudyser.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is