“De toeristische sector heeft ten tijde van de terreuraanslagen bewezen zeer weerbaar te zijn en over een uitzonderlijke veerkracht te beschikken om een verwoestende situatie achter zich te laten. Deze veerkracht van de toeristische sector verdient in deze uitzonderlijke omstandigheden maximale ondersteuning vanuit de overheid” aldus Vlaams volksvertegenwoordiger Cathy Coudsyer.

De Vlaamse overheid voegde de daad bij het woord en vaardigde een bazooka aan generieke en sectorspecifieke steunmaatregelen uit om toeristische ondernemers snel zuurstof te geven en economisch te doen overleven. Alle verloren gegane inkomsten compenseren is evenwel financieel niet haalbaar.  

Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir kondigde deze namiddag in de plenaire aan in samenspraak met de provinciale toeristische organisaties volop te werken aan een relanceplan voor de toeristische sector dat er in eerste instantie op gericht zal zijn om de Vlaming aan te moedigen Vlaanderen te herontdekken. Dit plan is nog volop in opmaak maar de minister lichtte alvast een tipje van de sluier op. Een van de acties die is voorzien is een grootschalige promotiecampagne voor het huis rond Vlaamse Meester Ensor in Oostende dat op 19 mei open gaat.  

“In deze coronatijden ontdekken veel Vlamingen unieke plekjes in hun onmiddellijke omgeving. Vlaanderen heeft vele troeven die het kan uitdragen naar haar eigen burgers: gezinsvriendelijke uitstappen, een bezoek aan unieke erfgoedlocaties weg van de platgetreden paden, wandel- en fietsroutes in de groene natuur of aan de Vlaamse kust of in onze prachtige kunststeden, lekker eten en drinken enz...Via extra promotie van onze Vlaamse gastronomie kunnen de eveneens zwaar getroffen restaurants en café's een nieuwe boost krijgen”.  

Onderwerpen