Vlaanderen krijgt meer camperplaatsen

Door Cathy Coudyser op 27 november 2017, over deze onderwerpen: Toerisme
Kampeerauto

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts wil nagaan waar in Vlaanderen nood is aan extra camperplaatsen. Zo hoopt hij dat Vlaanderen, de sector, gemeenten en provincies het dreigende tekort kunnen wegwerken. “Het aantal kampeerauto’s stijgt elk jaar met vier procent”, zegt Vlaams Parlementslid Cathy Coudyser. “Actie is nodig als we willen dat er tegen 2020 overal voldoende plekken zijn waar zij terechtkunnen.”

In sommige toeristische regio’s is nu al een tekort is aan camperplaatsen: de Kust, de Vlaamse Ardennen, de Limburgse Kempen en Brussel. Maar ook elders in Vlaanderen volstaat het aanbod in drukke periodes dikwijls niet. “Dat dwingt kampeerautotoeristen soms om op een publieke parking te overnachten, hoewel dat op vele plaatsen verboden is”, stelt Coudyser. “Een bijkomend probleem is dat zij het aanbod en de faciliteiten momenteel niet vlot en eenvoudig kunnen raadplegen.”

Toerisme Vlaanderen zal daarom samen met de toeristische partners bekijken hoe ze de bestaande informatie over Vlaamse camperplaatsen beter bij de kampeerautotoeristen kan brengen. Het agentschap wil ook de Vlaamse gemeenten en geïnteresseerde partners nog eens wijzen op de vereenvoudigde wetgeving voor camperterreinen. Sinds 2016 krijgen erkende toeristische uitbaters trouwens al een premie als ze camperplaatsen aanleggen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is