Vlaanderen klaar om koren vanuit de hele wereld te ontvangen tijdens de World Choir Games

Door Cathy Coudyser op 22 oktober 2019, over deze onderwerpen: Cultuur, Toerisme

Van 5 tot en met 15 juli volgend jaar vinden in Antwerpen en Gent de World Choir Games plaats – het eerste van een reeks topevenementen met internationale uitstraling die de Vlaamse overheid door een gecoördineerde aanpak via Event Flanders naar Vlaanderen kon halen.

Op vandaag hebben 364 koren uit 54 landen, samen goed voor meer dan 14.000 koorleden, aangegeven te willen deelnemen aan de World Choir Games.

Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir op een vraag om uitleg van Vlaams Volksvertegenwoordiger Cathy Coudyser (N-VA) vandaag in de Commissie Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Internationale Samenwerking en Toerisme.

“Deze grootste wedstrijd voor koren in de wereld biedt een unieke kans om te tonen hoe divers ons Vlaams koorleven is.  Deze wedstrijd enthousiasmeert de vele Vlaamse koren en motiveert hen de lat steeds weer hoger te leggen. De Games dragen daarnaast ook bij tot de internationale uitstraling van Vlaanderen als regio waar ook cultuur schittert” aldus Cathy Coudyser.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is