Uit Het Nieuwsblad:"Nog steeds geen oplossing voor cultuurplatform Be-Part"

Door Cathy Coudyser op 11 oktober 2017, over deze onderwerpen: Cultuur

Er is nog altijd geen oplossing gevonden voor cultuurorganisatie Be-Part. Een ultiem overleg met de minister moet soelaas brengen.

Dat blijkt uit een parlementaire vraag die Vlaams volksvertegenwoordiger Cathy Coudyser (N-VA) gesteld heeft aan Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD). “De provincies zijn vanaf 1 januari 2018 niet meer bevoegd voor cultuur en dus ook niet voor Be-Part. Op voorstel van minister Gatz, besloot minister Liesbeth Homans (N-VA) daarom al in 2016 om het beheer over te dragen aan Kortrijk en aan Waregem. Ondertussen stellen we vast dat Waregem zelf wil instaan voor Be-Part en dat het overleg tussen Kortrijk, Waregem en minister Gatz gefaald heeft. Met de deadline van 1 januari 2018 in zicht, is er op vandaag dus geen duidelijkheid over een oplossing voor Be-Part”, opperde Coudyser.

Be-Part is een cultuurplatform voor hedendaagse kunst dat wordt beheerd door de provincie. Zoals dat het geval is met alle culturele organisaties in het beheer van de provincie, wordt ook Be-Part binnenkort overgeheveld naar het Vlaamse of het lokale niveau. Waregem en Kortrijk wilden het beheer verdelen, maar hoe ze dat zullen doen, is nog niet concreet. Schepen van Cultuur Pietro Iacopucci (CD&V) heeft alle hoop op een oplossing niet opgeborgen. “Er moet nog overleg plaatsvinden tussen de burgemeesters en minister Gatz. Hopelijk brengt dat soelaas.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is