Relance toeristische sector

Door Cathy Coudyser op 7 oktober 2020, over deze onderwerpen: Toerisme

ACTUELE VRAAG - De toeristische sector is een sector die miljoenen mensen samenbrengt, laat genieten en elkaar laat ontmoeten. Iets waar we na Corona meer dan ooit naar snakken. Dat verdient ongeziene inspanningen.

Vanop het spreekgestoelte ondervroeg ik Vlaams minister Zuhal Demir in de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement naar welke concrete plannen en investeringen in het kader van het relanceplan voor de toeristische sector voorzien zijn.

In het relanceplan van de Vlaamse regering wordt éénmalig voor 150 miljoen euro aan investeringen voorzien, in projecten die Vlaanderen toeristisch nog meer op de kaart zetten als kwaliteitsvolle topbestemming. Dat is 200% van de totale investeringsmiddelen van Toerisme Vlaanderen over de volledige legislatuur. Een totaal van 3x meer investeringen dan normaal. De focus ligt hierbij op congres-, beurs- en andere toeristische infrastructuur die passen in het kader van Reizen naar Morgen. Ook nu zal minister Zuhal Demir in overleg met de sector bekijken wat de impact is en hoe deze zo minimaal mogelijk kan worden gehouden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is