Sluiting Expo Van der Weyden zoveelste falen federale musea

Door Cathy Coudyser op 22 november 2013, over deze onderwerpen: Cultuur, Kunst

De tentoonstelling over Rogier Van der Weyden en zijn Brusselse tijdsgenoten was nog niet goed gestart of werkzaamheden zetten de tentoonstellingszaal net niet onder water. N-VA-Kamerlid Cathy Coudyser vraagt dat de overheid in eigen boezem kijkt: “Een gestructureerd en doordacht museumbeleid dringt zich op."

Het imago van de federale musea in Brussel wordt stilaan rampzalig. De directie kondigt meer sluitingen en dromen aan dan realisaties. In het Jubelpark zijn bij het KMKG ettelijke zalen en collecties gesloten wegens waterinsijpeling en instortingsgevaar. De Japanse Toren en het Chinees Paviljoen kreeg enkele weken geleden ook al een sluitingsverdict. Ook op de Kunstberg en in het Museum voor Moderne Kunst stellen zich problemen met respectievelijk asbestafwerking en een gebrek aan visie op de collectie.

Coudyser eist een grondige evaluatie van de resultaten die de directies van deze musea voorleggen én van de beleidsdoelstellingen van de regering: “Een land dat zo rijk is aan kunstschatten mag er niet op de huidige manier mee omgaan."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is