Reddingsboei van 153 miljoen om ons toerisme te helpen - Krant van West-Vlaanderen

Door Cathy Coudyser op 9 juli 2021, over deze onderwerpen: Toerisme

Om de toeristische sector door de zwarte periode te sleuren en hen te wapenen voor wat na corona komt, heeft de Vlaamse regering een resem steunmaatregelen uitgewerkt. In totaal werd tot nu toe meer dan 642 miljoen euro aan coronasteun uitbetaald aan ondernemingen die actief zijn in toerisme in de brede zin van het woord.
Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Parlementslid Cathy Coudyser (N-VA) verzamelde bij ministers van Economie Hilde Crevits (CD&V) en Zuhal Demir (N-VA), bevoegd voor Toerisme. West-Vlaanderen mocht rekenen op zowat een kwart van die steun: bijna 153,2 miljoen euro.

“Vlaanderen heeft alles in het werk gesteld om onze ondernemers te begeleiden, maar ook de financiële impulsen waren broodnodig om de sector overeind te houden”, oppert Cathy Coudyser. “Zonder toeristische sector is er geen sprake meer van een Vlaanderen vakantieland. Ook na deze coronacrisis moeten we de sector ademruimte blijven geven zodat men kan investeren om gezond, innovatief en duurzaam te worden. De gevolgen van de crisis voor het toerisme in West-Vlaanderen zullen voelbaar blijven tot ver na 2024.”

Het volledige artikel kan geraadpleegd worden via https://kw.be/nieuws/economie/toerisme/reddingsboei-van-153-miljoen-om-o....

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is