Opening vernieuwd Directeur-Generaal Willemspark

Door Cathy Coudyser op 19 oktober 2015, over deze onderwerpen: Knokke-Heist
Op de foto gedeputeerde Franky De Block, schepen Jan Morbee, provincieraadslid Cathy Coudyser, schepen Kris Demeyer en burgemeester Leopold Lippens. © DM - Krant van West-Vlaanderen

In aanwezigheid van minister Ben Weyts, gedeputeerde Franky De Block en Vlaams volksvertegenwoordiger Cathy Coudyser had zaterdagnamiddag de officiële opening plaats van de educatief-recreatieve herinrichting van het Directeur-Generaal Willemspark in Knokke-Heist.

In het Directeur-Generaal Willemspark is een globale as met een twaalftal recreatieve en ondersteunende elementen gecreëerd die Heist en Duinbergen met elkaar verbindt. De nieuwe speel- en educatieve uitrustingen, volledig hufterproof, integreren zich door hu inplanting en de aard van de gebruikte materialen harmonieus in de beboste zone. Tegelijkertijd prikkelen de houten dierbeelden en fantasierijke spelelementen de nieuwsgierigheden van de voorbijgangers. De speeluitrustingen zijn voornamelijk gericht naar kinderen van 5 tot 12 jaar maar ook voor kleuters is er een complementair aanbod van klim- en klautertoestellen. Het nutsgebouwtje wordt omgevormd tot een boshuisje met educatieve binnenruimte. In het Bosje komt ook een openbaar toilet en een fietsenstalplaats.

Origineel artikel - Krant van West-Vlaanderen

Foto: Krant van West-Vlaanderen - DM

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is