N-VA vraagt alternatief voor geschrapte promotiecampagne kustregio

Door Cathy Coudyser op 17 november 2014, over deze onderwerpen: Toerisme

Aan de kust is heel wat onrust ontstaan nadat Toerisme Vlaanderen onlangs bekend maakte dat een promotiecampagne voor de kustregio geschrapt zou worden. Vlaams Parlementslid Cathy Coudyser (N-VA) begrijpt de bezorgdheid: “Toerisme Vlaanderen maakt niet duidelijk wat het alternatief zal zijn. Als belangrijke toeristische trekpleister verdient de kust nochtans waardevolle ondersteuning.” Coudyser gaat minister van Toerisme Ben Weyts ondervragen over de kwestie.

Heel wat toeristische ondernemers kregen recent een bijzonder droge mail van Toerisme Vlaanderen in de elektronische postbus. Zonder enige verklaring werden enkele besparingen aangekondigd. “Ik begrijp deze manier van werken niet”, zegt Vlaams Parlementslid Cathy Coudyser (N-VA). “Je moet mensen een alternatief aanbieden en uitleggen waarom je bespaart.”

Coudyser gaat bij Toerismeminister Ben Weyts aandringen op een duidelijk alternatief, zodat het kusttoerisme ook in de toekomst de nodige ondersteuning kan blijven krijgen. “In tijden van besparingen moet elke euro twee keer omgedraaid worden. Maar het kusttoerisme is belangrijk voor onze streek, en zelfs voor heel Vlaanderen. Ik wil de minister dan ook vragen welke ondersteuning hij zal bieden, zodat we ook in de toekomst veel bezoekers uit binnen- en buitenland aan onze Vlaamse kust kunnen verwelkomen.”

In het mailbericht van Toerisme Vlaanderen wordt helemaal niet duidelijk gemaakt hoe de toekomstige kustpromotie er zal uitzien. “Er bestaan nochtans veel manieren om een aantrekkelijke regio als de kust te blijven promoten – ook in tijden van besparingen”, meent Coudyser. “Op deze manier vervreemdt Toerisme Vlaanderen de lokale partners volledig. Net nu we de krachten zouden moeten bundelen om allemaal aan hetzelfde zeel te trekken, voor onze kustregio. Alleen zo kunnen we een hefboomeffect creëren voor het toerisme aan onze kust.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is