Maar liefst 7 West-Vlaamse bovenlokale cultuurprojecten zijn weerhouden en ontvangen in totaal een subsidie van 204.425 euro.

Zo krijgt de gemeente Beernem 60.944 euro voor de ontwikkeling van een educatieve koffer die het samen met de cultuurdiensten van Brugge, Damme, Jabbeke, Knokke-Heist, Oostkamp, Torhout, Zedelgem en Raakvlak ontwikkelde om leerlingen uit de tweede en derde graad lager onderwijs kennis te laten maken met het aanwezige erfgoed in de eigen gemeente.

In 2022 vindt in het Roeselaarse cultuurcentrum De Spil de volgende editie van het festival ‘La Folia’ plaats, een festival dat sedert 2011 geestelijke gezondheid bespreekbaar wil maken via cultuur en een brug wil slaan tussen het regulier publiek, de professionele zorgsector, psychiatrische patiënten en professionele kunstenaars.

Samenwerking tussen zorg en cultuur komt daarnaast ook terug in het project VIVIAL van La Barraca dat in de regio Roeselare-Izegem wil inzetten op maatschappelijke verbondenheid rond psychosociale zorg via (wereld)muziek.

Er is daarnaast ook Vlaamse steun voorzien voor het multimediale cultuurevent EDEN. Van 23 februari tot 10 april 2022 vinden in de Roeselaarse binnenstad tentoonstellingen, lezingen, dans- en filmvoorstellingen en concerten plaats met als rode draad de scheppingsverhalen uit Genesis.

De Torhoutse Koninklijke Handbooggilde Sint-Sebastiaan plant in 2022 een prestigieuze tentoonstelling in het Kasteel Ravenhof rond de gilde en de betekenis van Vlaamse schuttersgilden doorheen de geschiedenis. Aan de hand van een internationale cartoonwedstrijd wordt getracht het thema ook op een kunstvolle en eigentijdse manier tot leven te brengen.

Meer info over alle zeven weerhouden West-Vlaamse projecten zie bijlage hiernaast.