Het Event Risk Loket moet grootschalige evenementen vanaf het najaar mogelijk maken

Door Cathy Coudyser op 14 juli 2020

Na de Event Risk Matrix maakt de Vlaamse Regering nu ook werk van een Evenementenloket. Lokale besturen kunnen via dit nieuwe Event Risk Loket snel een éénsluidend en gecoördineerd advies krijgen van de betrokken ministers en de virologen van de GEES.

Volgens Vlaams parlementslid Cathy Coudyser (N-VA) krijgen de zwaar getroffen evenementensector en dan vooral de organisatoren van grotere evenementen hierdoor meer perspectief. “Na goedkeuring via de Evenementenmatrix zorgt het loketteam voor een aanvullend advies van de GEES en van de betrokken ministers. Met die bijkomende adviezen beschikt de burgemeester over alle nodige informatie om op een onderbouwde manier snel een eindbeslissing te nemen dat rekening houdt met de gezondheidsvoorschriften op dat moment. Dit loket biedt dus maatwerk om een grootschaliger evenement in veilige omstandigheden te laten doorgaan.”

In het Vlaams Parlement vroeg en kreeg Coudyser vandaag meer uitleg van Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA): "De Vlaamse Regering doet er alles aan om het loket vanaf 1 augustus operationeel te krijgen zodat aanvragen voor het najaar nu voorbereid kunnen worden.  De doorlooptijd van het dossier bedraagt maximaal 15 dagen. Er zal zoveel mogelijk digitaal gewerkt worden en de adviezen zijn gratis." De minister gaf aan dat er al dossiers zijn ingediend.

"De eventsector is zeer breed en heel divers. Een kermis, koers, musicalvoorstelling, beurs, congres of sportevenement veilig organiseren, doe je niet op dezelfde manier. Dit loket maakt maatwerk mogelijk en biedt belangrijke ondersteuning aan organisatoren en lokale besturen. En dat is nodig," aldus Cathy Coudyser. "De impact van COVID 10 op de evenementensector is enorm en de onzekerheid blijft wellicht tot er een vaccin is. Met dit nieuwe loket geeft Vlaanderen grotere evenementenorganisatoren en uitbaters van infrastructuur voor beurzen en evenementen alvast meer perspectief.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is