Festival NEXT van start met steun van Vlaamse en Franstalige gemeenschap

Door Cathy Coudyser op 17 november 2016, over deze onderwerpen: Cultuur

De Vlaamse en Franstalige Gemeenschappen sloten in 2012 een cultureel samenwerkingsakkoord af. In dat kader wordt in 2016 een groot project ondersteund door beide gemeenschappen. De keuze voor dit project is gevallen op het festival ‘NEXT’, dat vandaag van start gaat. Dit is een grensoverschrijdend kunstenfestival dat wil reflecteren over het samenleven van gemeenschappen, in deze snel veranderende tijden.

Het belangrijkste project in dit kader is het Eurometropolis Café , een driemaandelijks nomadisch presentatie- en netwerkevent voor een breed publiek, middenveldorganisaties en kunstenaars. De avond werkt rond grensoverschrijdende netwerking en ontmoeting en bouwt verder op de expertise die kunstencentrum BUDA uit Kortrijk in zes jaar tijd opbouwde met Buda Libre. De eerste editie van Eurometropolis Café zal een XL editie zijn die in het teken staat van het samenwerkingsakkoord tussen de Franse en Vlaamse Gemeenschap, met debatten, kunstenaarsinterventies e.a. Het is vanuit deze brede werking en door haar jarenlange ervaring grensoverschrijdend te werken en de ontmoeting op te zoeken, dat dit project werd geselecteerd. Het zal ondersteund worden vanuit de Vlaamse en Franse Gemeenschap, telkens voor 20.000 euro.

Het festival loopt van 17 november tot 3 december en is verspreid over 15 verschillende locaties waar voorstellingen gegeven worden gaande van internationale dans tot theater en performance.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is