De Week van het Nederlands

Door Cathy Coudyser op 3 oktober 2020

Vanaf vandaag tot volgende week zaterdag vindt de 6e editie van De Week van het Nederlands plaats. Het motto dit jaar luidt: ‘Iedereen aan het woord!’. De week van het Nederlands wordt georganiseerd door Vlaams-Nederlands Huis deBuren met steun van de Taalunie. Het doel is de veelzijdigheid van het Nederlands onder de aandacht te brengen. Deze editie belooft een grenzeloos programma met een indrukwekkende lanceringsdag, en ontplooit een unieke samenwerking tussen Vlaamse en Nederlandse organisaties.

Om 11u vangen de festiviteiten aan met een unieke uitzending van De Taalstraat op NPO Radio 1 en VRT Radio 1.Later vandaag verplaatsen de activiteiten naar het Drongo Talenfestival in Nijmegen, en worden er in Rotterdam en Antwerpen hybride talkshows over literair vertalen georganiseerd. Om dan de eerste dag af te sluiten met een live show in het Zuiderpershuis in Antwerpen, waarbij de artistieke veelzijdigheid van de taal centraal staat.

Via tientallen activiteiten kan ook jij meevieren! Ontdek ze allemaal op www.weekvanhetnederlands.org. Alle activiteiten zijn gratis te volgen via de Facebookpagina: @Week van het Nederlands

(Dank aan Vlaams-Nederlands Huis deBuren, Passionate Bulkboek, Internationale Vereniging voor Neerlandistiek, Expertisecentrum Literair Vertalen, Curieus vzw, CELA, Radio 1, NPO Radio 1, Drongo Talenfestival, de Taalunie en Prins Bernhard Cultuurfonds voor dit initiatief.)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is