Contouren van nieuwe pachtwet worden steeds duidelijker - VILT

Door Cathy Coudyser op 1 juli 2021, over deze onderwerpen: Pacht

De conceptnota die N-VA ontwikkelde over de hervorming van de pachtwetgeving, is goed onthaald door de andere politieke partijen. Wel bestaan er nog discussies over hoe absoluut de teeltvrijheid en de vrije keuze van teelttechniek moet zijn. Ook over de pachtprijzen is er nog heel wat onduidelijkheid. De Commissie Landbouw van het Vlaams Parlement wil de komende maanden echter verder werken aan een breedgedragen voorstel van decreet zodat er nog deze legislatuur een nieuwe pachtwet kan komen.

Deze week stond een bespreking van deze conceptnota op de agenda van de Commissie Landbouw van het Vlaams Parlement. Nadat N-VA zijn conceptnota had toegelicht, kregen de andere politieke partijen de kans om hun licht te laten schijnen over de pachtwethervorming. Allemaal noemden ze de nota van N-VA een zeer verdienstelijke poging met heel wat goeie elementen, al legde elke partij wel een aantal andere klemtonen.

Het volledige artikel gepubliceerd door VILT is te raadplegen via https://vilt.be/nl/nieuws/contouren-van-nieuwe-pachtwet-worden-steeds-du...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is