Al 331 miljoen voor cultuur- en eventsector - in De Morgen

Door Cathy Coudyser op 8 juni 2021, over deze onderwerpen: Cultuur

De Vlaamse regering gaf tijdens de coronapandemie al 331 miljoen euro steun aan de cultuur- en eventsector. Dat bedrag zal de komende maanden, zolang beide sectoren niet op volle kracht kunnen werken, nog fors aantikken.

Het tussentijdse bedrag is het resultaat van het cijferwerk van Vlaams volksvertegenwoordiger Cathy Coudyser (N-VA). 

Aangezien beide sectoren ook in de maanden die daarop volgden de deuren noodgedwongen gesloten hielden, zal het bedrag van die compensaties de komende maanden nog verder oplopen. "Het valt onmogelijk te voorspellen hoe hoog de uiteindelijke factuur wordt", zegt Coudyser. "Veel, zo niet alles, hangt af van de cijfers. Als die in sneltempo blijven dalen en we kunnen blijven versoepelen, dan zal ook het omzetverlies in de getroffen sectoren beperkt blijven. Houdt die daling niet aan, dan wordt het een ander verhaal."

De cijfers tonen volgens Coudyser hoe dan ook aan dat de Vlaamse overheid een serieuze inspanning doet om de cultuur- en eventsector door de crisis te loodsen. "Als Vlaamse overheid hebben we geprobeerd om het voortbestaan van de ondernemingen te verzekeren."

Het volledige artikel kan geraadpleegd worden via https://www.demorgen.be/tv-cultuur/al-331-miljoen-vlaamse-steun-voor-cul...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is