75.000 euro steun om kwetsbare Vlamingen te laten genieten van West-Vlaamse natuur

Door Cathy Coudyser op 27 december 2022, over deze onderwerpen: Toerisme

Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir investeert dit jaar via de impulsoproep ‘Iedereen verdient vakantie’ 454 000 euro. De geselecteerde 14 projecten zorgen dat meer Vlamingen die het om verschillende redenen moeilijk hebben op vakantie kunnen gaan. Twee West-Vlaamse projecten van Actieve Jeugd van Kortrijk vzw en Horizon Educatief vzw uit Oostende ontvangen samen 75.260 euro. “De projecten focussen op onthaasten en genieten van de prachtige natuur in Vlaanderen voor de meest kwetsbare Vlamingen. ” aldus Cathy Coudyser.

Vakantie is een recht voor elke Vlaming maar dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Financiële redenen, maar ook gezondheidsredenen of sociale omstandigheden zorgen ervoor dat mensen niet op vakantie kunnen gaan.

Sinds 2017 stimuleert Toerisme Vlaanderen  het sociaal toerisme via oproepen waarbij partners subsidies krijgen voor hun project om meer mensen op vakantie te laten gaan.  Dit jaar focust Toerisme Vlaanderen op projecten die vakanties mogelijk maken voor kwetsbare Vlamingen in onze unieke natuur.

Ook twee West-Vlaamse projecten rond natuurbeleving weerhouden

“Kortrijks Jeugdwelzijnswerk wil de Kortrijkse jeugd laten ervaren hoe het is om samen in de natuur te leven. Het project wil hen uitdagen om uit de eigen comfortzone te treden en aan zelfontplooiing te doen. Jongeren bereiden de uitstappen zelf voor en werken de uitstap ook samen uit.  Zij krijgen voor dit project “Nature is calling” een impuls van 25 560 euro. Horizon Educatief vzw uit Oostende ontvangt op zijn beurt 50 000 euro voor de organisatie van vier all-inclusive gezinsweekends aan zee. “Zo laten ze zowel ouders als kinderen de Noordzee voelen, ruiken en proeven aan de hand van natuurworkshops.” reageert Vlaams parlementslid Cathy Coudyser tevreden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is