2,6 miljoen voor onze (West)-Vlaamse Meesters

De werken van Permeke, Ensor, Spilliaert zijn onlosmakelijk verbonden met West-Vlaanderen. De moeite waard om te bezoeken in onze musea maar ook in unieke erfgoedlocaties. De zee, de Leie, de historische stad Brugge vormen een uniek decor waar de Vlaamse Meesters tot leven komen. Digitale instrumenten maken de beleving compleet. De kunststad Brugge met haar eeuwenlang handelscentrum en religieus verleden heeft schitterende pareltjes om te ontdekken. Deze Vlaamse steun zorgt voor nieuwe ontwikkelingskansen. En dat komt uiteindelijk ook de bezoeker van onze regio ten goede.

1,6 miljoen om onze culinaire troeven verder te ontwikkelen

Chocolade, bier, onze lekkere vis en uiteraard de garnalen zijn net als onze Vlaamse Meesters wereldberoemd. West-Vlaanderen is genieten aan elke tafel en elke toog.  Culinair genieten wordt nog leuker op een unieke locatie, in het West-Vlaamse landschap en de streek. Onze West-Vlaamse chefs, onze brouwers of chocolademakers tonen dagelijks hun vakmanschap en laten ons de lekkerste gerechten proeven. 

Ruim 2 miljoen om de kwaliteit van natuurbeleving, wandel of fietsnetwerk te verhogen

De kust en de duinen, het Zwin, de Westhoek kennen een prachtige natuur en zijn fantastische wandel- en fietsgebieden. Het Brugs Ommeland heeft veel kastelen en telt bossen om met het hele gezin te ontdekken. Het landschap, de natuur en de uitgestrekte weiden of akkers typeren West-Vlaanderen en zijn uitermate geschikt om tot rust te komen. Dankzij de investering in belevingspunten, wandel- en fietsroutes verbinden we verschillende interessante sites en verhogen we de kwaliteit voor de bezoekers. En na het wandelen of fietsen, genieten aan die tafel of die toog met culinaire verwennerijen of een goed glas bier.