De Lage Landen staan in het buitenland bekend voor hun kunst en cultuur. De beide diensten toerisme, Toerisme Vlaanderen en zijn Nederlandse evenknie NBTC Holland Marketing, slaande handen in elkaar om elkaar te versterken.

In Vlaanderen focust Toerisme Vlaanderen op de Vlaamse Meesters. Vlaams volksvertegenwoordiger Cathy Coudyser (N-VA): “Met Pieter Brueghel, die in 2019 precies 450 jaar geleden gestorven is, met de restauratie van het ‘Lam Gods’ van de gebroeders Van Eyck in Gent en de meesterwerken van Rubens proberen we meer culturele meerwaardezoekers naar Vlaanderen te halen.” Het Nederlandse toeristisch agentschap NBTC focust dan weer op drie bekende schilders uit de 17de eeuw, de Gouden Eeuw van Nederland: Frans Hals, Johannes Vermeer en Rembrandt van Rijn.

Coudyser: “Beide toerismekantoren slaan nu de handen in elkaar om samen te werken. Voor toeristen van buiten Europa zijn Vlaanderen en Nederland zeker samen een bezoekje waard.”

Een eerste initiatief is het uitwerken van de 'Old Masters’-route. Die verbindt de Vlaams-Nederlandse steden waar Oude en Vlaamse Meesters een bezoekje waard zijn nl. Antwerpen, Amsterdam, Brugge, Brussel, Delft, Den Haag, Dordrecht, Enkhuizen, Gent, Haarlem, Hoorn, Leiden, Mechelen en Middelburg. Zo weet de bezoeker dat hij in elk van deze steden musea of bezienswaardigheden zal treffen van hoog niveau, gelinkt aan de Oude Meesters.

Foto: (c) Tom D'Haenens copyright