Coudyser suggereert om jonge, hedendaagse, Vlaamse beeldende kunstenaars uit te nodigen hun werken tentoon te stellen over de hele kustlijn. De duinen, het strand, de pleinen van de kustgemeenten lenen zich perfect hiervoor. Mu.Zee, het museum voor Hedendaagse Kunst of een kunsteninstelling zou trekker kunnen zijn van het project en het curatorschap op zich nemen.

De financiering kan gebeuren vanuit Mu.Zee, samen met de kustgemeenten. Coudyser: ” Voor publiek toegankelijke openluchttentoonstellingen zijn wellicht ook sponsors of andere vormen van alternatieve financiering te vinden. Bovendien hoeft het project niet altijd veel te kosten. Het is een unieke vorm van publiciteit voor jonge, hedendaagse kunstenaars om in dit unieke kustlandschap een presentatieplek te vinden.”

“Westtoer kan – zoals ze dat met Beaufort deden - de promotie van het project op zich nemen”, vindt Coudyser. “ Kunst, erfgoed en toerisme gaan immers hand in hand. Dat is goed voor het imago van de kust en kan een hefboom zijn voor de lokale economie en het toerisme. Ik roep de kustburgemeesters op dit te agenderen op een volgend kustburgemeestersoverleg. Ik zal mijn collega’s N-VA schepenen en gemeenteraadsleden aan de kust oproepen dit initiatief te stimuleren en te steunen.”