In deze filosofie en nog steeds in budgettair krappe tijden moest de Vlaamse Regering scherpe keuzes maken. Deze zijn er nu.

Cathy: "Ik kan enkel vaststellen dat de filosofie van het kunstendecreet gevolgd is, dat het regeerakkoord gevolgd is. Kunstenorganisaties die in de geest van dit decreet voorbereidingen getroffen hebben door bijvoorbeeld samenwerkingen of fusies tussen organisaties door te voeren, een kwalitatief dossier ingediend hebben, worden nu beloond. Wie onvoldoende kreeg door de expertencommissie, krijgt inderdaad geen subsidies meer. Maar er zijn ook organisaties die de volgende jaren meer krijgen dan in 2015, zelfs tot 20% meer."

"Wat West-Vlaanderen betreft kan ik concluderen dat er 26 dossiers ingediend zijn, waarvan 21 subsidies krijgen. West-Vlaanderen heeft dus kwalitatief sterke kunstenorganisaties, die zich hoofdzakelijk rond Brugge, Oostende en Kortrijk bevinden. Goed gespreid in de provincie dus. In West-Vlaanderen absoluut geen kaalslag dus , maar performante kunsteninstellingen die bestand zijn tegen de toekomst. Ik wens ze veel succes !"

Onderwerpen